VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Liderul unei rețele de hackeri, care ataca trusturi mari internaționale, a fost prins în Ucraina

Poliția din Ucraina, Franţa, Germania, Norvegia şi Statele Unite l-au arestat, în urma unei ample operațiuni, pe liderul unei reţele de hackeri care operează din Ucraina şi care s-a aflat în spatele unor atacuri cibernetice menite să extragă sute de milioane de euro, a anunţat Europol, citat de AFP.

Acest grup de hackeri a atacat organizaţii din 71 de ţări, infectând aproximativ 250 de servere şi ducând la pierderi de câteva sute de milioane de euro. „Aceşti actori cibernetici sunt cunoscuţi pentru faptul că vizează în mod specific companiile mari şi le paralizează afacerile”, precizează Europol.

Forţele de ordine au efectuat operaţiuni la 30 de proprietăţi din vestul şi centrul Ucrainei, printre care Kiev şi Cerkasî. Un bărbat de 32 de ani, suspectat că ar fi liderul bandei, precum şi patru complici au fost arestaţi în timpul acestor operaţiuni. Peste 20 de anchetatori din Franţa, Germania, Norvegia şi Statele Unite au fost trimişi la Kiev pentru a ajuta poliţia locală.

„Într-un efort fără precedent, autorităţile poliţieneşti şi judiciare din şapte ţări şi-au unit forţele cu Europol şi Eurojust pentru a destructura şi reţine figuri cheie din Ucraina din spatele unor operaţiuni majore de cerere de răscumpărare”, a precizat organizaţia într-un comunicat.

Cele mai recente arestări urmează unei acţiuni a poliţiei din 2021, în care 12 presupuşi membri ai unei bande ransomware au fost arestaţi în Ucraina şi Elveţia.

Atacurile ransomware permit accesul la sistemele informatice vulnerabile şi criptarea sau furtul de date, după care se trimite o notă de răscumpărare, solicitând o plată în schimbul decriptării datelor sau nedezvăluirii acestora publicului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.