VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Liderul Hamas, aşteptat azi în Egipt pentru a discuta un nou armistițiu. Netanyahu, gata de eliberări de ostatici, însă „nu cu orice preț”

Liderul mişcării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, este aşteptat azi în Egipt pentru a discuta un nou armistiţiu în Fâşia Gaza, unde luptele şi raidurile israeliene continuă în ciuda unei situaţii umanitare critice.

Liderul Hamas, stabilit în Qatar, urmează să discute inițiativa formulată la întâlnirea de la sfârşitul săptămânii trecute de la Paris între directorul CIA, William Burns, şi oficiali egipteni, israelieni şi qatarezi.

Potrivit libertatea.ro, proiectul acordului prevede trei etape, dintre care prima presupune un armistiţiu de şase săptămâni în timpul căruia Israelul va trebui să elibereze între 200 şi 300 de prizonieri palestinieni în schimbul a 35 şi 40 de ostatici deţinuţi în Gaza, iar 200 şi 300 de camioane cu ajutoare vor putea intra zilnic pe teritoriul palestinian.

Pe de altă parte, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat aseară că „există linii roșii” în ceea ce privește eliberarea ostaticilor răpiți de Hamas în Gaza.

„Există mult zgomot în mass-media în jurul eforturilor de eliberare a mai multor ostatici, așa că vreau să precizez: lucrăm pentru a obține o altă metodă pentru eliberarea ostaticilor noștri, dar subliniez: nu cu orice preț. Muncim constant pentru eliberarea ostaticilor noștri și atingerea celorlalte obiective ale războiului: eliminarea Hamas și promisiunea că Gaza nu va mai reprezenta o amenințare. Lucrăm la toate aceste trei obiective în același timp și nu vom renunța la niciunul dintre ele”, a declarat Netanyahu.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.