VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Liderul grupării criminale „Machena” a mai primit 21 de ani detenție

Liderul organizației criminale „Machena”, care deja se află în detenție, a fost condamnat pentru comandarea și organizarea asasinării, în 2008, a unei autorități criminale rivale. Potrivit unui comunicat emis de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), acesta a primit 21 de ani de închisoare cu executare.

Potrivit PCCOCS, omorul a avut loc într-un penitenciar cu regim închis din Moldova, cu atragerea în calitate de executori a membrilor grupului infracțional din același penitenciar. În urma loviturilor aplicate cu obiecte dure, în regiuni vitale ale corpului, victima a decedat la locul faptei. Ulterior, executorii au transportat corpul neînsuflețit la un alt etaj al penitenciarului, pentru a ascunde urmele faptei infracționale, transmite NewsMaker.

„Ca motiv al crimei comise, a servit dorința de fortificare a poziției organizației criminale conduse de el în coraport cu alte organizații criminale, precum şi să tăinuiască unele informații relevante altor infracțiuni similare”, anunță PCCOCS.

Pentru executarea asasinatului, învinuitul le promisese executorilor privilegii, precum şi avansarea în poziționarea ierarhică în cadrul organizației criminale conduse de el. Amintim, anterior procurorii i-au trimis în judecată și pe cei cinci executori ai crimei investigate, care au fost condamnați la pedepse cu închisoarea pentru un termen de 13 ani.

La moment, inculpatul se află în detenție pentru crearea şi conducerea organizației criminale, precum şi pentru infracțiuni de șantaj şi pregătire de omor.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.