VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Legumele, fructele și zahărul s-au ieftinit. Ce produse s-au scumpit luna trecută

Legumele, fructele, zahărul și uleiul vegetal s-au ieftinit luna trecută. Potrivit Biroul Național de Statistică (BNS), în ultima lună prețurile la produsele alimentare au scăzut cu circa 0,8%.

În luna august, potrivit BNS, s-au ieftinit legumele – cu 8,7%, fructele – cu 1,5%, zahărul – cu 1,1% și uleiul vegetal – cu 1,0%.

În schimb, au fost înregistrate creșteri de preț la ouă de găină – cu 17,2%.

Totodată, s-au majorat prețurile medii de consum la mărfurile nealimentare cu circa 0,4% și la serviciile prestate populației cu 0,2%.

De asemenea, au crescut prețurile medii de consum la combustibili și carburanți – cu 3,4% (inclusiv prețurile la motorină s-au majorat cu 10,5%, la benzină – cu 3,9%, prețurile la combustibili solizi (cărbune de pământ etc.) fiind în descreștere cu 8,4%), confecții – cu 0,4%.

Conform BNS, în luna august s-au majorat prețurile la serviciile de alimentare cu apă potabilă și serviciile de canalizare – cu 4,0%, și la serviciile transportului de pasageri – cu 3,7%.

În consecință, prețurile medii de consum în luna august 2023 s-au micșorat față de iulie curent cu circa 0,1%, fiind marcată reducerea în continuare a ratei lunare a inflației, înregistrată începând cu luna iunie 2023.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.