VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Legea marțială, prelungită în Ucraina pentru încă 90 de zile

Deputații Parlamentului ucrainean au prelungit legea marțială și mobilizarea generală pentru încă 90 de zile și este valabilă până la data de 15 noiembrie.

Legea marțială a fost introdusă în Ucraina pe 24 februarie 2022, ziua în care a început operațiunea militară specială rusă. A doua zi, președintele Volodimir Zelenski a semnat un decret privind mobilizarea generală, notează RBC.

După aceea, Rada Supremă a extins în mod regulat legea care interzice bărbaţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani să părăsească ţara. Ultima dată când s-a întâmplat asta a fost 2 mai 2023.

În timpul legii marțiale, autoritățile ucrainene pot stabili un regim special de intrare și ieșire din țară; restrânge libertatea de circulație a cetățenilor, străinilor și apatrizilor, precum și circulația vehiculelor. În plus, unele partide politice pot fi interzise în țară.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.