VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Legea ce le interzice exponenților fugarului Șor să candideze la alegeri, supusă dezbaterilor

Comisia juridică a Parlamentului a organizat azi consultări asupra proiectului de lege ce prevede că membrii Partidului ”Șor” nu vor putea fi aleși pe o perioadă de trei ani în diferite funcții. Dezbaterile au loc în contextul pronunțării hotărârii Curții Constituțional privind scoaterea în afara legii a Partidului ”Șor”.

La ședința organizată de Comisia juridică au participat atât reprezentanți ai partidelor parlamentare, cât și ai formațiunilor extraparlamentare.

„Acest proiect de lege vine să detalieze acele aspecte în legislație care erau lipsă, fiindcă noi n-am mai avut în țară situații în care vreun partid politic să fie declarat neconstituțional. Legiuitorul este obligat să intervină cu mecanisme care garantează prevenirea unor asemenea situații în viitor”, a declarat președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.

Amintim că reprezentanții Partidului ”Șor”, care până în momentul scoaterii în afara legii a formațiunii se aflau în listele de candidați, nu vor putea participa la următoarele scrutine. Proiectul de lege ce instituie aceste restricții, a fost aprobat în prima lectură de deputați săptămâna trecută.

”Persoanele care erau membri ai organului executiv al Partidului Politic „Șor”, cele care aveau funcții elective sau erau pe listele de candidați supleanți în momentul în care formațiunea politică a fost declarată neconstituțională, nu vor putea fi alese pe o perioadă de trei ani de la pronunțarea hotărârii Curții Constituționale”, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.