VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Lecții deschise despre siguranța în trafic pentru copiii instituțiile de învățământ din capitală

Primăria municipiului Chișinău prin intermediul Proiectului „MOVE IT like Lublin”, finanțat de Uniunea Europeană, au organizat, vineri, 16 septembrie, curent, în contextul Săptămânii Europene a Mobilității, lecții deschise despre siguranța în trafic, la care au participat grupuri de copii de la instituțiile de învățământ din capitală.

Lecțiile s-au desfășurat într-un mod inedit. Copiii au aflat lucruri utile, în timp ce se deplasau în două autobuze municipale, care au circulat pe străzile orașului. 

Elevii au fost familiarizați cu regulile de circulație rutieră, securitatea în mediul școlar, regulile de circulație cu trotineta, bicicleta și echipamentul necesar etc. 

Turul cu autobuzul s-a încheiat cu o vizită la Muzeul Regiei Transport Electric Chișinău, unde copii au avut ocazia să cunoască istoria creării transportului public, să privească expoziția fotografică ce ilustrează istoria tramvaielor cu tracțiune de cai, tramvaielor electrice,

precum și a actualelor modelele de troleibuz care circulă în oraș. 

Municipalitatea prin intermediul Proiectului „MOVE IT like Lublin”, finanțat de Uniunea Europeană, organizează în perioada 16-18 septembrie mai multe activități dedicate Săptămânii Europene a Mobilității, o inițiativă a Comisiei Europene, ce promovează măsuri durabile de transport public.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.