VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

La un pas de tragedie: Două persoane, printre care un minor de 12 ani, salvate de la înec

În ultimele 24 de ore două persoane au fost salvate după ce au căzut în apa bazinelor acvatice.

Primul caz în care a fost necesară intervenția salvatorilor a fost înregistrat într-un bazin acvatic din apropierea orașului Râșcani. Aici un bărbat în vârstă de 43 de ani s-a prăbușit sub gheața subțire a izului după ce a decis să pescuiască aflându-se pe podul de gheață extrem de subțire. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat pe 31 decembrie la ora 13.00.

La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori din cadrul secții situații excepționale Râșcani, care au stabilit că bărbatul s-a prăbușit la distanță de aproximativ 40 metri de la mal. În scurt timp angajații IGSU au reușit să aducă omul la mal.

Acesta a primit îngrijiri de vigoare fără a de a fi necesară spitalizarea în instituție medicală. La moment viața persoanei este înafara oricărui pericol.

Un alt caz, de această dată cu implicarea unui minor în care a fost necesară ajutorul salvatorilor a fost înregistrat la lacul Valea Morilor din municipiul Chișinău. Incidentul a avut loc pe 31 decembrie la ora 14:47.

Un băiat în vârstă de 12 ani a alunecat și a căzut în apă în timp ce se afla în preajma bazinului acvatic. Cazul a fost observat de salvamarii Stației de Salvare pe apă nr.1 care de urgență au întreprins acțiuni de salvare. Băiatul a fost scos din apă viu și nevătămat, fără de a avea nevoie de îngrijiri medicale.

În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să nu meargă sau să pescuiască pe gheața extrem de fragilă a bazinelor acvatice pentru a nu-și pune viața în pericol.

În condiții de temperaturi ridicate, podul de gheață este foarte subțire și aflarea pe aceasta reprezintă un pericol iminent pentru viață. Atenționarea salvatorilor vine și pentru oamenii care au în grijă minori.

Aceștia sunt îndemnați să-și supravegheze copii strict în special în preajma lacurilor și râurilor din țară. În ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 43 situații de risc.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.