VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

La un pas de tragedie: 5 persoane, inclusiv 3 copii, au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Cinci persoane, inclusiv 3 minori au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la cazanul de încălzit, conectat la gaze naturale. Cazul a a avut loc în dimineața zilei de 28 decembrie într-un apartament din orașul Durlești din municipiul Chișinău.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), la fața locului au intervenit echipajele de salvatori și pompieri, care au stabilit că un bărbat în vârstă de 28 de ani, soția acestuia în vârstă de 28 de ani, dar și copiii acestora, un băiat de 10 ani și două minore de 9 și 4 ani au suferit intoxicații cu gazul emanat de la cazanul din locuință.

Persoanele au fost transportate la spital pentru investigații și îngrijiri de rigoare. La moment starea acestora este stabil-satisfăcătoare. Circumstanțele producerii incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează cetățenii să respecte cu strictețe regulile de securitate la utilizarea instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale, dar și altor surse de încălzit locuințele. Totodată, persoanele sunt rugate să verifice sistematic starea cazanelor, sobelor și altor surse de încălzit, înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri sau defecțiuni să apeleze la ajutorul specialiștilor, pentru evitarea situațiilor de risc.

Potrivit datelor statistice ale IGSU de la începutul anului curent, 35 de persoane inclusiv 15 minori au suferit intoxicații cu monoxid de carbon emanat de la cazanele conectate la gaze naturale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.