VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

La iarnă, Guvernul îi va verifica minuțios pe toți beneficiarii de compensații pentru căldură

Guvernul va exclude la maximum fraudele în procesul de acordare a compensațiilor pentru căldură în noul sezon rece. Pe lângă modificările modelului de oferire a ajutorului, prin introducerea a două noi categorii de beneficiari, Ministerul Muncii va avea acces și la datele Poliției de Frontieră pentru a afla dacă solicitanții sunt în țară.  

Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” de la N4.  

”Vrem să înțelegem dacă toate persoanele declarate sunt în țară. Vrem să înțelegem care sunt persoanele care într-adevăr au nevoie. Pentru asta trebuie să oferim acces la cât mai multe date în sistem. Pot să declare mai multe persoane sau mai puține și vrem să înțelegem care este numărul real de persoane”, a declarat Alexei Buzu.

Amintim, în august, Parlamentul a decis instituirea a două categorii noi de vulnerabilitate energetică – „primară” „și extremă”. Adițional, s-a decis că autoritățile vor acea acces la datele deținute de instituțiile bancare, birourile de credit și alte instituții financiare privind situația financiară a familiei. Anterior, ministrul Muncii a declarat că autoritățile și-au învățat lecția din iarna trecută și că la iarnă vor ținti mai bine gospodăriile din categoriile vulnerabile, așa încât familiile cu venituri modeste să beneficieze de mai multă susținere.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.