VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

La Chișinău a fost inaugurată Ambasada Belgiei

De astăzi, în Chișinău și-a început activitatea misiunea diplomatică a Belgiei. Ambasada a fost inaugurată în prezenţa şefei diplomaţiei belgiene, Hadja Lahbib, şi ministrului de Externe, Nicu Popescu. Cei doi oficiali au susţinut o conferinţă de presă, în care au declarat că noua ambasadă va facilita comerțul dintre cele două ţări şi va întări relaţiile bilaterale.

Şeful diplomaţiei de la Chişinău a subliniat că Republica Moldova mizează pe ajutorul Belgiei în procesul de aderare, cu atât mai mult că acest stat va prelua preşedinţia UE.

„Avem o relaţie mai apropiată ca niciodată dintre Republica Moldova şi Belgia, şi vrem să contribuim la fortificarea acesteia. Ne dorim să avem relaţii bune cu toate statele membre ale Uniunii Europene şi prezenţa Belgiei la Chişinău ne va permite să avansăm în acest domeniu”, a declarat Nicu Popescu, citat de Moldpres.

La rândul său, ministrul belgian de Externe, Hadja Lahbib, a declarat că, în calitate de ţară ce va prelua preşedinţia UE, Belgia va rămâne pe deplin implicată în susţinerea parcursului european al Moldovei. Ea a felicitat autorităţile pentru curajul cu care fac faţă provocărilor generate de războiul din Ucraina şi le-a asigurat de susţinere în acest proces.

„Acordarea statutului de ţară candidată la aderare, anul trecut, reprezintă un semnal al Uniunii Europene de implicare în viitorul Republicii Moldova”, a adăugat oficialul european, subliniind că Belgia se pronunţă pentru reglementarea pe cale paşnică a conflictului transnistrean.

Relaţiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Regatul Belgiei au fost stabilite în martie 1992. Până acum, misiunea diplomatică a Belgiei pentru Republica Moldova își avea reședința la București. În iunie anul acesta, Olanda şi-a inaugurat misiunea diplomatică la Chişinău, iar de curând Grecia şi-a făcut publică intenţia de a deschide o ambasadă în Republica Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.