VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Kremlinul le-a cerut oficialilor să nu mai folosească iPhone-uri

Kremlinul le-a cerut oficialilor care pregătesc alegerile prezidențiale din 2024 să nu mai folosească iPhone-uri, din cauza temerilor că dispozitivele ar putea fi accesate de agențiile occidentale de informații.

Cotidianul rusesc Kommersant, citat de Reuters, scrie că cererea a fost făcută de prim-adjunctul Șefului Administrației Prezidențiale, Serghei Kirienko în cadrul unui seminar de lucru cu responsabilii pentru organizarea alegerilor prezidențiale de anul viitor. O persoană care a participat la reuniune a declarat pentru publicația rusă că a primit termen până la 1 aprilie să nu mai utilizeze telefoanele americane marca Apple.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a afirmat luni că nu poate confirma informația, dar a transmis că „telefoanele inteligente nu ar trebui folosite pentru afaceri oficiale. Orice smartphone are un mecanism destul de transparent, indiferent de sistemul de operare pe care-l rulează. Desigur, acestea nu sunt folosite în scopuri oficiale”.

Kommersant a mai scris că autoritățile de la Moscova ar putea furniza dispozitive cu sisteme de operare diferite celor care vor fi nevoiți să renunțe la iPhone-uri.

Vladimir Putin a afirmat constant că el nu folosește telefoane inteligente, în timp ce purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a spus că folosește internetul din când în când.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.