VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Kremlinul cere companiilor private și oamenilor influenți de afaceri să ”predea” valuta pentru a întări rubla

Autoritățile de la Moscova cere oamenilor de afaceri din Rusia și companiilor private din țară să ”predea” valuta pentru a întări rubla, a cărei scăderi poate accelera inflația din Rusia în ajunul alegerilor prezidențiale din 2024.

Moscowtimes.ru scrie că imediat după ce rubla a depășit pragul de 100 pentru un dolar, reprezentanții exportatorilor au fost convocați la o întrevedere cu șefii Guvernului rus și ai Băncii Centrale pentru a discuta măsurile de stabilizare a pieței valutare.

La întâlnire, marilor corporații de stat și companii cu venituri colosale li s-a recomandat să vândă încasările pentru a stabiliza rubla.

Întâlnirea cu exportatorii a avut loc la scurt timp după ce un consilier prezidențial de la Kremlin, Maxim Oreșkin, a cerut Băncii Centrale să asigure „o rublă puternică”, iar Consiliul Federației, în numele influentului senator Andrei Klișas, ​​a îndemnat-o pe șefa Băncii Centrale din Rusia, Elvira Nabiullina, să orice fluctuație a cursului afectează cetățenii de rând.

Presa rusă mai scrie că devalorizarea va accelera inevitabil inflația, iar apogeul acestui proces va cădea tocmai la alegerile din 2014, unde Vladimir Putin, care conduce de aproape un sfert de secol Rusia, va trebui reales pentru al cincilea mandat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.