VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Kremlinul anunță crearea unei zone tampon la frontiera cu Ucraina. Kiev: Gestul doar va intensifica războiul

Kremlinul a anunțat, prin purtătorul său de cuvânt, că intenționează să creeze o zonă tampon la granița cu Ucraina, pentru a se asigura că propriile teritorii sunt ferite de atacurile Kievului.

„Pe fondul atacurilor cu drone și al bombardamentelor asupra teritoriului nostru – facilități publice, clădiri rezidențiale – trebuie luate măsuri pentru a securiza aceste teritorii”, a declarat Dmitri Peskov.

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a declarat că ideea liderului rus Vladimir Putin de a crea o zonă tampon în interiorul teritoriului ucrainean este un indiciu clar că Moscova plănuieşte să escaladeze războiul din Ucraina, informează News.ro.

Și Vladimir Putin a menţionat posibilitatea creării unei zone-tampon în timpul discursului rostit după ce a câştigat duminică un nou mandat prezidenţial, Kremlinul spunând că o astfel de zonă tampon ar fi singura modalitate de a proteja Rusia de atacurile ucrainene.

„Aceasta este o declaraţie manifestă, directă, că războiul nu va face decât să se intensifice”, a declarat pentru Reuters consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak.

Între timp, doar în ultima zi, forțele rusești au lovit 11 comunități din regiunea Sumî, de la frontieră cu Rusia, în 50 de atacuri separate, a raportat Administrația militară regională, relaetază The Kyiv Independent.

Cel puțin 214 explozii au fost raportate în regiune în ultimele 24 de ore. Potrivit armatei ucrainene, au fost lansate atacuri cu mortiere, artilerie, lansatoare de grenade, tancuri, drone. În mai multe comunități au fost aruncate mine și au avut loc atacuri cu rachete. Nu au fost raportate victime.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.