VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Krasnoselski, un prim comentariu despre o eventuală aderare a Moldovei la UE fără regiunea transnistreană

Abordarea autorităților de la Chișinău privind aderarea Republicii Moldova la UE fără regiunea transnistreană este „realistă”. Declarația a fost făcută de liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, într-un interviu pentru agenția rusă TASS, citat de news,aker.md. Este pentru prima dată când Vadim Krasnoselski a comentat perspectiva eurointegrării Moldovei fără teritoriul de pe malul stâng al Nistrului.

„În ceea ce privește declarațiile despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană fără teritoriul Transnistriei. Eu aș numi-o o abordare realistă. Suntem o entitate separată în relațiile internaționale. Nici UE și nici Moldova nu pot decide pentru noi. Deci, dacă țara vecină vrea să se alăture undeva – vă rog, dar noi ne hotărâm singuri soarta”, a declarat Krasnoselski în cadrul interviului.

Precizăm că, pe parcursul anului 2023, autoritățile de la Chișinău au vorbit despre mai multe scenarii privind aderarea Republicii Moldova la UE, în contextul conflictului transnistrean care este încă nerezolvat. Unul dintre acestea presupune integrarea la blocul comunitar doar a malului drept al Nistrului. În eventualitatea acestui scenariu autoritățile moldovenești vor continua să caute modalități de soluționare a conflictului teritorial și după aderarea țării la UE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.