VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Krasnoselski, despre contractul MGRES-Energocom: Reciproc avantajos, fără nicio componentă politică

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a venit cu o reacție după ce SA Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan (MGRES) pentru luna decembrie.

Potrivit lui Krasnoselski acest contract este de natură exclusiv economică, fără nicio componentă politică.

”Contractul este reciproc avantajos. Funcționarea neîntreruptă a MGRES o garanție a stabilității sistemului energetic al întregii regiuni”, a declarat acesta.

Contractul dintre MGRES și întreprinderea moldovenească Energocom a fost semnat pe 3 decembrie. Prin intermediul acestuia, întregul volum de gaze care provine de la Gazprom va fi trimis către Transnistria – 5,7 milioane de metri cubi pe zi. Totodată, potrivit contractului Centrala de la Cuciurgan va relua producerea de energie electrică pentru nevoile consumatorilor din partea dreaptă a Nistrului la un preț de 73 de dolari per kilowatt.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.