VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Judocanii Oleg Crețul și Ion Basoc, primii calificați la Jocurile Paralimpice de la Paris din acest an

Judocanii Oleg Crețul și Ion Basoc au devenit primii sportivi din Republica Moldova, care au obținut cote de participare la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024. Cei doi și-au asigurat biletele pentru cel mai important eveniment sportiv al anului datorită rezultatelor obținute la turneul Grand-Prix IBSA, organizat la Heidelberg, Germania.

Chiar dacă Oleg Crețul a cedat în primul duel, în fața francezului Cyril Jonard, a repurtat victorii pe linie contra unor reprezentanți din Turcia, Canada și Kazahstan și a completat podiumul de premiere în categoria de greutate de până la 90 kg.

La rândul său, Ion Basoc (+90 kg) a cedat doar în finală contra brazilianului Willans Araujo Silva, campion mondial în anul 2022. În semifinale, compatriotul nostru a trecut de dublul campion paralimpic, azerul Ilham Zakiyev.

Oleg Crețul și Ion Basoc își vor confirma cotele de participare la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024 după cele două turnee de calificare rămase. Mai întâi, în luna aprilie, este programat Grand Prix-ul IBSA din Antalya, Turcia, iar în luna mai va avea loc ultimul turneu de calificare găzduit de orașul Tbilisi, Georgia.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.