VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Josep Borrell la Summitul CPE: Restabilirea păcii trebuie să fie subiectul cheie

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, a ajuns la Castel Mimi de la Bulboaca, acolo unde se desfășoară astăzi Summitul CPE.

Oficialul și-a început declarațiile în fața jurnaliștilor prin a-și exprima tristețea și regretul față de un nou atac ce a avut loc astăzi la Kiev, Ucraina, în urma căruia cel puțin trei persoane și-au pierdut viața, printre care și doi copii.

Oficialul a declarat că subiectele principale de pe agendă ar trebui să vizeze în primul rând restabilirea păcii și securitatea, iar pentru asta e nevoie de mai multă unitate, nu doar la nivelul Uniunii Europene, dar și a întregii lumi, notează IPN.

Referindu-se la perspectiva de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, Josep Borrell a declarat că Moldova ar trebui să continue să facă reforme și că trebuie să-și soluționeze  problema legată de regiunea transnistreană, întrucât nu se poate integra în Uniunea Europeană având un conflict înghețat.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.