VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Joe Biden și Donald Trump au trecut pragul necesar pentru a fi nominalizați la alegeri de partidele lor

Președintele american Joe Biden și predecesorul său Donald Trump au depășit pragul de delegați necesar pentru a obține nominalizările partidelor lor pentru alegerile din noiembrie, relatează BBC, citată de news.ro.

Biden avea nevoie de 1.968 de delegaţi pentru a obţine nominalizarea, număr pe care l-a depășit pe măsură ce au apărut rezultatele din competiţia primară din statul american Georgia. La rândul său, Trump a trecut de pragul de 1.215 delegaţi necesari pentru a-și asigura nominalizarea din partea republicanilor. Nominalizările vor fi oficializate în cadrul convențiilor partidelor din vară.

Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, a declarat că este onorat că alegătorii i-au susținut candidatura la realegere „într-un moment în care amenințarea pe care o reprezintă Trump este mai mare ca niciodată”. El a vorbit despre o „campanie de resentimente, răzbunare şi represalii a lui Trump, care ameninţă însăşi ideea de America”.

Între timp, Trump, în vârstă de 77 de ani, rămâne foarte popular în rândul bazei electorale republicane, ceea ce l-a propulsat spre obținerea nominalizării, în fața unor rivali bine finanțați. Fostul președinte american l-a acuzat pe Biden că nu a reuşit să oprească fluxul de migranţi la frontiera sudică a SUA și a repetat din nou afirmaţia că alegerile din 2020 au fost fraudate. Campania sa s-a axat pe legi mai stricte privind imigrația, inclusiv pe promisiunea de a „sigila frontiera” și de a pune în aplicare deportări „record”. De asemenea, Trump a promis să lupte împotriva criminalității, să stimuleze producția internă de energie, să taxeze importurile străine, să pună capăt războiului din Ucraina și să reia o abordare „America pe primul loc” în afacerile globale.

Joe Biden și Donald Trump se vor confrunta astfel pentru a doua oară în alegerile prezidențiale, după ce cursa electorală din 2020 a fost câștigată de democrat.

Ultima revanșă prezidențială a avut loc în SUA în 1956, când preşedintele republican Dwight Eisenhower l-a învins pentru a doua oară pe fostul guvernator de Illinois, democratul Adlai Stevenson.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.