VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Japonia își dublează rezervele bugetare pentru cutremure până la 6,9 mld. de dolari

Guvernul Japoniei își propune să dubleze rezervele bugetare pentru atenuarea efectelor cutremurelor în 2024. Este vorba despre o sumă de 6,9 miliarde de dolari (122 miliarde de lei), fond ce este mai mare decât bugetul național al Republicii Moldova pentru acest an.

Anunțul despre majorarea substanțială a acestui fond a fost făcut de premierul japonez Fumio Kishida, citat de Reuters. Demnitarul nipon a declarat deja că cea mai semnificativă sumă urmează deja să fie alocată pentru cutremurul devastator de la începutul acestui an din regiunea de nord-vest a Japoniei.

Un cutremur puternic, de magnitidinea 7,5, urmat de sute de replici, a avut loc în Peninsula Noto, în vârful de nord al departamentului Ishikawa.

Cutremurul a provocat peste 200 de victime şi peste 300 de dispăruţi. Numeroase clădiri s-au surpat, au izbucnit incendii, iar cutremurul a avariat infrastructuri.

Chiar dacă au trecut două săptămâni de la tragedie, peste 28.000 de persoane locuiesc în continuare în aproximativ 400 de centre de evacuare, iar unele dintre aceste refugii sunt supraaglomerate şi nu au hrană şi căldură.

Aproape 60.000 de gospodării nu au în continuare acces la apă curentă, iar 15.700 nu au electricitate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.