VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Italia suspendă eliberarea vizelor speciale pentru oamenii de afaceri din Rusia

Guvernul italian a suspendat programul de eliberare a așa-numitelor „vize de aur” pentru investitorii din Rusia și Belarus. Această decizie vine la aproape un an și jumătate de la publicarea recomandărilor Comisiei Europene, prezentate în legătură cu invazia rusă în Ucraina, transmite Affari Italiani.

Programul guvernamental pentru acordarea „vizelor de aur” pentru cetățenii țărilor din afara UE a fost lansat în 2017. Documentul a permis cetățenilor străini și familiilor acestora să obțină permisiunea de a locui în țară prin achiziționarea de proprietăți imobiliare sau prin investiții financiare mari.

În Italia, pentru a obține o viză de investitor era suficient să faci o alocație de 250.000 de euro într-o afacere de la zero, să investești 500.000 de euro într-o companie locală existentă sau să vii cu 2 milioane de euro în obligațiuni guvernamentale. Deținătorii de „vize de aur” au avut acces la un regim fiscal special și posibilitatea de a solicita cetățenia italiană după 10 ani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.