VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Italia a adoptat o rezoluție privind susținerea parcursului european al Moldovei. Popescu: „Un semn puternic de solidaritate și prietenie”

Comisia Afaceri Externe și Comunitare a Camerei Deputaților a Parlamentului Italiei a adoptat la 6 septembrie cu unanimitate de voturi o rezoluție privind susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

Potrivit deputaților italieni, R. Moldova înregistrează progrese excelente în domeniul reformelor interne și există o majoritate solidă a populației în favoarea aderării la Uniunea Europeană și a proceselor de modernizare necesare în acest scop.

Astfel, conform rezoluției, autoritățile italiene reafirmă sprijinul deplin al Italiei pentru procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, și se angajează „să promoveze, inclusiv prin acorduri bilaterale, o cooperare mai bună și relații diplomatice mai solide cu Republica Moldova, inclusiv pentru a sprijini reformele necesare aderării R. Moldova și pentru a încuraja investiții publice și private majore în țară”.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a salutat deciziile Comisiei Afaceri Externe și Comunitare a Parlamentului European, care au votat în unanimitate în favoarea sprijinirii parcursului de aderare a Republicii Moldova la UE.

„Acest lucru demonstrează un semn puternic de solidaritate și prietenie”, a scris șeful diplomației de la Chișinău pe platforma de socializare X (fosta Twitter).

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.