VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

ISW: Este puțin probabil ca planurile mari ale lui Șoigu să afecteze cursul războiului

Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW) analizează declarațiile ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, și ale președintelui Vladimir Putin la Colegiul Ministerului Apărării care a avut loc miercuri, cu privire la creșterea efectivelor armatei ruse și crearea de noi divizii. Analiștii ISW consideră că economia rusă nu va putea face față unei creșteri rapide a dimensiunii armatei, potrivit BBC.

ISW amintește că Șoigu a propus crearea unui nou corp de armată și a 17 noi divizii, dintre care trei în părțile ocupate ale regiunilor ucrainene Herson și Zaporojie.

„Este foarte puțin probabil ca Kremlinul să poată genera o forță convențională atât de mare într-un interval de timp atât de scurt încât să afecteze cursul războiului din Ucraina. Formarea de divizii este costisitoare și necesită timp”, scriu analiștii ISW.

Aceștia amintesc că Rusia nu a reușit să completeze personalul nici măcar al brigăzilor și regimentelor existente pentru invazia Ucrainei și nu a format complet divizia până în 2022, a cărei creare a fost anunțată în 2020.

„Economia rusă se află în recesiune, iar capacitatea sa de a construi divizii a fost redusă substanțial de la invazia completă a Ucrainei”, precizează ISW.

În același timp, notează analiștii americani, Rusia ar putea fi în cele din urmă capabilă să pună în aplicare planurile proclamate de ministrul Șoigu – dar numai dacă decide să sacrifice bunăstarea populației pentru aceasta, așa cum se făcea în URSS. În acest sens, ISW reamintește că Putin i-a asigurat pe Shoigu și pe militari, în cadrul consiliului de administrație al Ministerului Apărării, că armata va primi tot ceea ce consideră necesar.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.