VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Istoricii de pe ambele maluri ale Prutului se reunesc în cadrul unui congres național

Istoricii români vor fi reuniți în cadrul unui Congres Național, care se va desfășura în perioada 27-31 august atât la Chișinău, cât și la Suceava. Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în calitate de partener oficial, va sprijini acest Congres Național al Istoricilor Români.

„Congresul Național al Istoricilor Români constituie cadrul unei dezbateri profesionale oneste, menite să producă o evaluare critică a întregii noastre producții istoriografice. Pornind de la aceste premise, istoricii români vor putea să își împărtășească experiențele la nivel internațional, mai ales că un loc central în contextul evenimentului va fi alocat specialiștilor consacrați de la marile universități și centre de cercetare din străinătate. Aceștia vor fi invitați să expună, în cadrul sesiunilor plenare, analize specializate privind modul în care producția istoriografică românească își găsește astăzi reflectarea la nivel mondial. În mod firesc, preconizăm că, prin acest demers, vor fi puse în dezbatere o serie de idei și proiecte care să ducă la creșterea vizibilității scrisului istoric românesc”, informează organizatorii, citați de deschide.md.

În cadrul evenimentului vor avea loc discuții, prelegeri, lansări de carte. Congresul este organizat de Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Academia Română și Comitetul Național al Istoricilor din România. Ceilalți Parteneri oficiali ai acestui prestigios eveniment sunt: Ministerul Educației din România și Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova.  

Este de menționat, că acest Congres Naţional al Istoricilor Români este convocat o dată la doi ani și îşi va deschide lucrările în data de 28 august 2024, la Chişinău, Republica Moldova, în incinta Palatului Republicii, apoi va continua, pe secţiuni, la Universitatea de Stat din Moldova. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.