VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Israelul recurge iarăși la inundarea masivă a tunelurilor din Gaza pentru a neutraliza militanții Hamas

Armata israeliană a anunțat că a reluat tactica de inundare a tunelurilor din Fâșia Gaza unde se ascund militanții grupării Hamas. Forțele israeliene susțin că au pompat „cantităţi mari de apă” în tuneluri și dau asigurări că, prin acțiunile lor, nu compromit accesul la apă potabilă al populaţiei civile, informează Agerpres.

„Au fost dezvoltate diverse instrumente pentru a trimite cantităţi mari de apă în tuneluri. Această capacitate a fost dezvoltată profesional, incluzând analiza caracteristicilor solului şi ale canalizărilor în zonele afectate pentru a se asigura că nu există nicio deteriorare a pânzelor freatice”, a precizat armata israeliană.

Supranumit „metroul din Gaza” de militarii israelieni, labirintul de galerii săpate de Hamas în regiunea palestiniană a fost folosit pentru prima dată pentru a evita blocada impusă de Israel după ce Hamas a preluat puterea în acest teritoriu în 2007. Sute de galerii au fost săpate sub graniţa cu Sinaiul egiptean, devenind căi de circulaţie pentru oameni, bunuri, arme şi muniţii între Gaza şi lumea exterioară. După războiul dintre Israel şi Hamas, în 2014, Hamas a extins reţeaua din care luptătorii săi pot ieşi pentru a lansa rachete spre teritoriul israelian. Într-un studiu publicat pe 17 octombrie, Institutul de război modern al academiei militare americane West Point menţionează 1.300 de galerii de peste 500 de kilometri.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.