VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Israelul cere sprijin politic din partea NATO

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, s-a adresat prin videoconferinţă omologiilor săi din NATO, joi dimineaţă, şi le-a spus că se aşteaptă la un „sprijin total” din punct de vedere politic.

„Mesajul principal al ministrului a fost că a fost un atac sălbatic, un atac brutal al teroriştilor – Hamas este ISIS – şi ne aşteptăm la un sprijin total”, a declarat pentru The Guardian ambasadorul Israelului la UE şi NATO, Haim Regev, scrie news.ro.

„Nu cerem lucruri specifice de la NATO în calitate de alianţă militară”, a adăugat ministrul israelian.

„Ideea”, a spus ambasadorul, „a fost de a face cunoscut NATO cu ce se confruntă Israelul de la început, de sâmbătă dimineaţa, iar ministrul s-a concentrat pe acest lucru, pentru că este important să înţelegem împotriva cui ne poziţionăm”, a menţionat Haim Regev. „Este alb şi negru”, a insistat el. „Israelul luptă împotriva unui grup terorist – nu împotriva altcuiva”, a punctat diplomatul.

Regev a mai declarat că ministrul israelian al apărării le-a spus omologilor săi din NATO că Iranul susţine şi finanţează Hamas, dar discuţia imediată s-a concentrat pe Gaza.

Miniştrilor li s-a arătat, de asemenea, o înregistrare video care arată atrocităţi.

Ambasadorul Regev susţine că a existat un sprijin puternic pentru Israel în cadrul reuniunii.

„Am dori să vedem o declaraţie din partea NATO – o declaraţie puternică, un sprijin puternic”, a mărturisit el. „Pentru noi, a fost extrem de important că miniştrii apărării vor auzi de la noi ce s-a întâmplat”, a adăugat diplomatul.

Întrebat dacă Israelul a cerut vreunui membru specific al NATO – în afară de SUA – echipamente sau muniţie, ambasadorul a spus: „Israelul este o ţară puternică. Dispunem în acest moment toate mijloacele de care avem nevoie”, a declarat el, precizând că, exceptând SUA, Israelul nu solicită asistență specifică.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.