VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ion Sturza: Conducerea Republicii Moldova este mai simpatică pe plan extern decât pe intern

„Conducerea politică a Republicii Moldova este mult mai simpatică pe plan extern, decât pe plan intern”. De această opinie este ex-premierul Ion Sturza.

În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, Ion Sturza a menționat că neîncrederea cetățenilor în politicieni este generată de problemele cotidiene cu care se confruntă zi de zi.

Iarăși trebuie să fac o paralelă cu ceea ce s-a întâmplat în ‘98-’99, eram extrem de simpatizați, primiți, aveam o agendă plină, atunci când plecam la niște reuniuni internaționale toți doreau să se întâlnească cu noi, toți făceau declarații, când veneam acasă pensiile se plăteau cum se plăteau, energia venea cum venea, se acumula insatisfacția oamenilor și chiar dacă noi eram tineri europeni simpatici, până la urmă, problemele cotidiene cu care se ciocneau cetățenii au avut repercusiunile lor. Chiar dacă am fost și noi debarcați în rezultatul unor intrigi, da, nu fără de o indiferență, cel puțin, a electoratului. Pot să vă spun că această întrebare – dar ce faceți voi pe intern? – îi preocupă și pe liderii europeni. Cred că prima întrebare care astăzi este adresată conducătorilor Republicii Moldova la întâlnirile pe care le au pe plan extern e – dar dacă se schimbă puterea? Dacă nu voi, ce se întâmplă, care va fi continuitatea? Un lucru care, sincer vorbind, îi preocupă cred că și pe președinte, și pe alții”, a explicat Sturza.

Ex-premierul e de opinia că clasa politică de la Chișinău este neexperimentată și care nu este capabilă să se impună nici în societate, nici în interiorul guvernării.

E o lipsă de capacitate. Noi avem o clasă politică neexperimentată, puțin romantică, puțin ideologică, fixată pe anumite crezuri, nu pe adevăruri politice și care nu este astăzi capabilă să se impună nici în societate, nici în interiorul guvernării. De aici și lipsa de eficiență. Există formula clasică: eu sunt șeful și voi sunteți ceilalți, dar nu funcționează. Prin autoritate”, a mai menționat Ion Sturza.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.