VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ion Ceban: A fost inițiat procesul de evaluare a zonelor cu risc sporit de accidente din Chișinău

Primarul general, Ion Ceban anunță că a fost inițiat procesul de evaluare a zonelor cu risc sporit de accidente de pe drumurile municipiului Chișinău. Procesul urmează să fie realizat de specialiștii Direcției Generale Mobilitate Urbană (DGMU), iar măsurile propuse vor fi înglobate într-un plan de acțiuni.

„Direcția Generală Mobilitate Urbană se arată îngrijorată de tendința de creștere a numărului de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, înregistrată în ultima perioadă și își propune întreprinderea unui șir de măsuri suplimentare, care să conducă la diminuarea acestui fenomen”, a spus Ceban.

Edilul susține că a fost inițiat procesul de evaluare a zonelor cu risc sporit de accidente de pe drumurile municipiului Chișinău, specialiștii DGMU urmând să identifice locațiile unde se poate interveni prin:

  • amenajarea elementelor de protecție;
  • amenajarea limitatoarelor de viteză;
  • construirea trecerilor de pietoni supraînălțate;
  • amenajarea insulițelor de refugiu;
  • iluminarea și semaforizarea, după caz, a trecerilor pietonale;
  • uniformizarea vitezei de deplasare (50 km/h) pentru toate drumurile din oraș (în prezent pe Viaduct și str. Alecu Russo limita maximă de viteză este de 70km/h).

Potrivit primarului mun. Chișinău, acestea, dar și alte măsuri care vor fi considerate necesare pentru a spori siguranța participanților la trafic și care vor fi consultate cu reprezentații Poliției rutiere, vor fi înglobate într-un plan de acțiuni, până la sfârșitul lunii curente, după care se va trece la realizarea acestora în termeni proximi.

„Menționăm că multe dintre aceste acțiuni au fost și sunt realizate în continuare. Astfel, majoritatea trecerilor pietonale sunt iluminate, marcajele înnoite cu regularitate, iar mai multe indicatoare rutiere corespunzătoare sunt înlocuite cu cele cu iluminare LED.

La fel, au fost amenajate câteva treceri supraînălțate, iar unele intersecții semaforizate au fost modernizate, inclusiv prin amenajarea parapetelor de protecție, astfel încât să ofere un plus de siguranță pietonilor și șoferilor”, precizează Ion Ceban.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.