VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Întreprinderea „Moldovagaz” va cumpăra gaz de la Energocom și în luna iunie

Compania Energocom a câștigat licitația pentru livrarea de gaze naturale pentru luna iunie, inițiată de Moldovagaz pe platforma electronică de tranzacționare administrată de BRM East Energy SRL, sucursala locală a Bursei Române de Mărfuri. Informația a fost confirmată de directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, transmite deschide.md.

Acesta a declarat că volumul livrat de Energocom în luna iunie va fi de 16 milioane de metri cubi de gaz, însă a refuzat să comunice la ce preț va fi achiziționat, urmând ca acest lucru să fie confirmat în luna iunie.

Totuși, sursele deschide.md au relatat, preliminar, că prețul de achiziție în iunie va fi între 327 și 331 euro pentru 1000 de metri cubi.

Luna trecută a avut loc prima licitație pe platforma BRM East Energy SRL, câștigată de Energocom, care a fost și singurul participant. Prețul oferit pentru luna mai a fost de 331,22 euro/1000 m3, sau cu aproape 120 de euro mai puțin decât în aprilie.

Amintim că, la începutul lunii curente, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat micșorarea tarifului la gazele naturale consumate. Astfel, consumatorii casnici achită 12,15 lei/m3 (fără TVA), ceea ce reprezintă o micșorare cu 1,24 lei față de tariful precedent.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.