VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Întreprinderea „Barza Albă” nu va putea fi privatizată

Întreprinderea de Stat „Barza Albă” va fi inclusă în Lista bunurilor nepasibile de privatizare. Aceasta după ce întreprinderea a devenit obiect al patrimoniului cultural-național al Republicii Moldova, urmare a unei legi adoptate de Parlament în vara anului 2022. 

În cadrul ședinței de vineri, 7 iulie deputații au votat în prima lectură proiectul de lege pentru completarea anexei respective la Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice.

Precizăm că întreprinderea „Barza Albă”, una din cele mai mari companii producătoare de divin din Republica Moldova este declarat obiect al patrimoniului cultural-național al Republicii Moldova. Astfel, bunurile imobile ale întreprinderii sunt incluse în Registrul monumentelor ocrotite de stat.

În prezent, sunt două întreprinderi vinicole care au statut de patrimoniu cultural al țării –  Combinatul de Vinuri ”Cricova” SA și Combinatul de Vinuri de Calitate ”Mileștii Mici”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.