VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Interzis! Bărbații ucraineni cu dublă cetățenie sau reședință în străinătate nu mai pot părăsi țara

Bărbaţii ucraineni cu vârstă de recrutare care au reşedinţa permanentă în alte ţări sau cetăţenie dublă nu mai pot părăsi Ucraina. Anunțul a fost făcut de reprezentantul oficial al Serviciului de Grăniceri de Stat al Ucrainei, Andrey Demchenko.

Potrivit lui, dubla cetățenie nu este recunoscută de legislația ucraineană, prin urmare, așa-numitele persoane americane-ucrainene care se află în Ucraina sunt considerați drept cetățeni ai Ucrainei.

„Anterior, am permis părăsirea teritoriului Ucrainei persoane care aveau reședința permanentă în afara Ucrainei, însă în prezent nu se mai permite trecerea acestei categorii de cetățeni”, a declarat el citat de radiosvoboda.org.

Și ambasada SUA la Kiev a confirmat această informație.

„Ambasada SUA are capacitatea limitată de a influența legislația ucraineană, în special, aplicarea legii marțiale și a legii de mobilizare pentru cetățenii ucraineni. Dacă vă aflați în Ucraina și nu puteți părăsi țara, căutați adăpost și urmați toate ordinele locale. Cu excepția cazului în care vă aflați în prezent în Ucraina, vă recomandăm insistent să interziceți orice călătorie în Ucraina a cetățenilor americani de sex masculin cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care dețin sau pretind cetățenia ucraineană și nu doresc să rămână în Ucraina pe termen nelimitat. Există un risc foarte mare să nu vi se permită să călătoriți chiar și cu un pașaport american”, se arată în mesaj.

În mai, în Ucraina a intrat în vigoare o nouă lege privind mobilizarea. Potrivit documentului, toți bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani sunt obligați să își actualizeze datele la centrele teritoriale de recrutare (fostele birouri militare de înregistrare și înrolare). Au 60 de zile să facă asta. În cazul în care datele nu sunt actualizate în acest timp, persoana poate fi trecută pe lista de urmăriți și i se va aplica amendă.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.