VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Institutul american pentru Studii de Război: Armata ucraineană a avansat puternic pe Frontul de Est și pare a deschide un al doilea front de la sud de Izium

Armata Ucraineană a avansat puternic pe Frontul de Est și pare a deschide un al doilea front de la sud de Izium. Continuă să preseze pozițiile ruse și pe Frontul de Sud, capturând un număr mare de soldați ruși. Partidul lui Putin își propune anexarea la Rusia a teritoriilor ocupate, pe 4 noiembrie.

În analiza sa zilnică, ISW arată că forțele ucrainene au avansat cel puțin 20 de kilometri pe Frontul de Est, între Izium și Harkov, eliberând o suprafață de cel puțin 400 de kilometri pătrați.

Foto: ISW

Contraofensiva „de oportunitate”, cum o numește ISW (care consideră că tot cea de pe Frontul de Sud reprezintă principalul obiectiv al ucrainenilor) se dovedește extrem de eficientă. Între timp, numeroși analiști militari ruși par acum complet dezinteresați de acțiunile din sud ale ucrainenilor și consideră că atacurile acestora din regiunea Herson au fost doar o distragere menită să determine Rusia să mute forțele din regiunea Harkov.

ISW arată că ucrainenii au lansat un al doilea atac pe Frontul de Est de la sud de Izium, iar sursele ruse sunt de părerea că acest oraș riscă să fie încercuit foarte repede, prin tăierea liniei de comunicații între Izium și Kupiansk. Tonul folosit de bloggerii militari ruși este acum unul de “panică și descurajare”, observă ISW – ei nu numai că recunosc câștigurile teritoriale semnificative făcute de Ucraina, dar vorbesc și despre amploarea surprizei, care poate probabil demoraliza forțele ruse.

Foto: ISW

De altfel, ucrainenii nu au mai impus aceeași cenzură a postărilor de pe rețelele sociale și pe Frontul de Est, așa cum au făcut-o pe Frontul de Sud. Acest lucru permite circulația imaginilor cu prizonieri și pe rețelele din Rusia, cu un efect negativ asupra soldaților.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.