VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență își va înnoi echipamentele de prevenire a incendiilor cu sprijinul acordat de către Japonia

Cu asistența financiară din partea Japoniei, Inspectoratul general pentru situații de urgență (IGSU) va procura 19 vehicule speciale pentru operațiuni de salvare. Din totalul de tehnică achiziționată vor fi 10 autoscări și 9 autospeciale.

Acest lucru a devenit posibil ca urmare a semnării de către ministrul de Interne, Ana Revenco, a Acordului de grant pentru un proiect de îmbunătățire a echipamentelor de stingere a incendiilor între guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoniei de cooperare internațională (JICA).

Asistenta financiara din partea JICA este de aproape 240 de milioane de lei (peste 12 milioane de euro). Autospecialele vor fi repartizate subdiviziunilor IGSU din municipiile Chișinău, Bălți, Cahul, Ungheni și Orhei.

Reprezentanții JICA au comunicat că Acordul prevede și instruirea specialiștilor în domeniul managementului stingerii incendiilor, tactici de stingere a incendiilor, precum și despre posibile cursuri de pregătire pentru pompierii moldoveni cu privire la utilizarea și manipularea autospecialelor noi, care vor fi achiziționate în cadrul programului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.