VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Inițiativele Guvernului în lupta contra fumatului, abordate la o Reuniune a OMS din Panama

Inițiativele Guvernului în lupta împotriva fumatului și reducerea consumului de tutun au fost abordate de secretarul general adjunct al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, la o Reuniune a Organizației Mondiale a Sănătății din Panama, acolo unde demnitarul a ținut un discurs.

Svetlana Nicolaescu, a subliniat că Republica Moldova își exprimă angajamentul ferm de a lupta împotriva consumului de tutun și de a promova modul sănătos de viață pentru a proteja cetățenii de daunele aduse de aceste produse, prin implementarea completă a Convenției-cadru a OMS privind controlul tutunului și a protocolului pentru eliminarea comerțului ilicit cu produse din tutun. În discursul său, oficialul a mai declarat că acțiunile Guvernului de reducere a consumului de tutun se aliniază la directivele europene și contribuie la realizarea ambiției Republicii Moldova de a deveni o țară europeană, fără tutun.

Datele OMS arată că, anual, fumatul este cauza directă pentru moartea a 8,7 milioane de oameni în întreaga lume.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.