VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Informația că regiunea transnistreană va cere alipirea la Rusia nu se confirmă, anunță serviciile ucrainene

Informația precum că la Congresul așa-zișilor deputați de toate nivelele de la Tiraspol va fi cerută alipirea Transnistriei la Federația Rusă nu se confirmă, afirmă Serviciul de informații militare a Ucrainei, transmite pravda.com.ua, citată de deschide.md.

Potrivit purtătorului de cuvânt al serviciului, Andrei Iusov, așa-zișii deputați de toate nivelele din stânga Nistrului nu planifică să se adreseze dictatorului rus Vladimir Putin cu o solicitare în acest sens.

”Potrivit informațiilor noastre, informația precum că pe 28 februarie ”autoritățile” transnistrene ar urma să ceară Rusiei să se alipească nu se confirmă la această oră” a declarat Iusov.

Anterior, opozantul transnistrean Ghenadi Ciorba a declarat că la congresul, care va avea loc pe 28 februarie, ar urma să fie adoptată o solicitare către Moscova privind alipirea regiunii separatiste la Federația Rusă.

Astfel, Ciorba a atras atenția la faptul că adunarea va avea loc cu o zi înainte de adresarea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, către Adunarea Federală. Opozantul transnistrean nu exclude că această directivă de a organiza congresul vine chiar de la Moscova.

Ciorba presupunea că în cadrul forumului așa zișilor deputați de toate nivelele din Transnistria ar urma să fie lansată o solicitare din partea locuitorilor din stânga Nistrului de alipire a regiunii la Federația Rusă, iar a doua zi, pe 29 februarie, Putin va anunța acest lucru Adunării Federale, care va lua decizia să dea curs cererii.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.