VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Începutul săptămânii viitoare va aduce un val de frig și ninsori

Temperaturile de la începutul lunii ianuarie continuă să fie cu mult peste normă. Pentru cea de-a doua jumătate a aceste săptămâni, sunt anunțate valori de până la 10 grade în Capitală și chiar peste 12 grade în sud, ceea ce este cu 14 grade mai mult decât media lunară. Duminică, însă, din cauza unor mase de aer rece dinspre nord, vremea va începe să se răcească, așa încât începutul săptămânii viitoare va aduce lapoviță și ninsori și un val de ger cu până la peste minus 10 grade pe timp de noapte.

Așadar, duminică, de Crăciun pe stil vechi, în toată țara încă se vor menține valori cu plus și este anunțată lapoviță slabă. De luni, însă, temperaturile vor coborî până la minus trei grade ziua și minus 9 pe timp de noapte. De asemenea, a doua zi de Crăciun pe stil vechi sunt prognozate și ninsori în toată țara. Cel mai frig se anunță a fi marți și miercuri, când pe timp de noapte sunt prognozate până la minus 13 grade, iar de joi, 11 ianuarie, vremea se va încălzi ușor.

Temperatura medie a lunii ianuarie variază de la minus 2 la minus 4 grade. Minima absolută, de minus 35 de grade, a fost înregistrată pe 20 ianuarie 1963, iar cea mai caldă zi a lunii ianuarie a fost în 2023, atunci când pe 19 ianuarie, la Cahul, s-au înregistrat peste 18 grade cu plus.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.