VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Încă un pas pentru reducerea birocrației. Guvernul elimină obligativitatea unor examinări medicale

Cabinetul de miniștri a aprobat cel de-al cincilea pachet de reducere a birocrației. Printre noile puncte de numără eliminarea examinărilor medicale periodice pentru angajații care lucrează în fața computerelor sau a altor dispozitive, proceduri care prevăd anual cheltuieli de aproximativ 20 de milioane de lei.

”Excludem examenele medicale de adaptare, care au loc la 3 luni de la angajare și nu aduc beneficii, ci doar reprezintă o povară administrativă majoră. Excludem examenele medicale periodice pentru lucrătorii care se folosesc mai mult de 50% de aparate optice (calculator etc.), or în prezent, practic, toți lucrătorii  folosesc calculatorul și nu mai este un factor de risc la muncă, și se folosește nu doar în sectorul TIC. Cerință care s-ar aplica la aproximativ 100.000 de salariați”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

De asemenea, Guvernul a extins lista beneficiarilor de subvenții pentru structuri de primire turistică rurală, acțiune ce va facilita accesul la finanțare suplimentară de aproximativ 20 de milioane de lei. Totodată, la capitolul protecția mediului a fost clarificată raportarea privind deșeurile de echipamente electrice și electronice, iar în domeniul siguranței alimentelor a fost eliminat certificatul de conformitate pentru sucuri. Astfel vor fi excluse costuri și proceduri nejustificate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.