VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Încă 325,5 de milioane de lei, alocați pentru Fondul rutier

Guvernul a alocat încă 325,5 de milioane de lei pentru Fondul rutier. Astfel, volumului mijloacelor financiare pentru drumurile publice naționale pe anul 2022 va constitui 1,8 miliarde de lei.

Totodată, s-a aprobat redistribuirea mijloacelor fondului pe anumite lucrări de întreținere a drumurilor naționale.

Astfel, pentru lucrările de întreținere a drumurilor publice naționale volumul mijloacelor financiare a crescut până la 235,5 mil lei. 

Pentru reconstrucția, reparația drumurilor publice naționale şi a construcțiilor inginerești va fi alocată o sumă suplimentară de 75,2 mil lei, datorată insuficienței valorificării sumelor alocate inițial în programul menționat, și anume:

– micșorarea sumelor alocate, în contextul neasimilării valorilor anterioare, considerând perturbarea lanțurilor logistice de import a materialelor de construcție – 171, 8 mil lei;

– creșterea valorii contractelor, în contextul actualizării prețurilor la materialele de construcții – 97, 1 mil lei;

– includerea suplimentară, conform deciziei CSE, pentru obiectivul – drum de acces către podul Leova-Bumbăta, a sumei de 150 mil lei pe anul 2022.

De asemenea, pentru executarea lucrărilor de proiectare, evaluare a drumurilor şi procurare a terenurilor suma a fost majorată cu 8,4 mil lei și cu 6,3 mil lei a crescut valoarea pentru procurarea utilajului și echipamentului.

Modificările operate vor contribui la utilizarea eficientă și în volum deplin a mijloacelor financiare alocate pentru Fondul rutier în anul 2022.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.