VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„Înainte de a chema la dialog, ar trebui să-și ceară scuze”. BCS îndeamnă aleșii locali să boicoteze Forumul Primarilor 

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) îndemână aleșii locali să boicoteze Forumul Primarilor din 9 decembrie organizat sub egida Președintei Maia Sandu. Aceștia îndeamnă și alte formațiuni politice să solicite reprezentanților săi în administrația publică locală să nu participe la „acest spectacol propagandistic rușinos”.

BCS susține că șefa statului ar trebui să-și ceară scuze pentru că anterior a declarat că finanțarea externă va ajunge doar în localitățile în care vor fi aleși primari „pro-europeni”.

„Pe parcursul campaniei electorale, conducerea de vârf a țării, în persoana președintelui, Maia Sandu, prim-ministrului, Dorin Recean, și președintelui Parlamentului, Igor Grosu, a șantajat deschis alegătorii, afirmând că finanțarea externă va ajunge doar în localitățile în care vor fi aleși primari „pro-europeni”. După eșecul rușinos din alegeri, Sandu și-a schimbat retorica și cheamă primarii aleși la un „dialog” (…). Înainte de a chema pe cineva la dialog, doamna Sandu ar trebui să-și ceară scuze atât de la alegători, cât și de la aleșii locali pe care i-a insultat în timpul campaniei electorale (…). Îndemnăm și alte formațiuni politice, care se opun regimului Sandu și PAS, să solicite reprezentanților săi în administrația publică locală să nu participe la acest spectacol propagandistic rușinos, consacrat debutului campaniei prezidențiale a lui Sandu”, se arată în declarația socialiștilor.

Amintim, luni, președinta Maia Sandu a anunțat despre desfășurarea Forumului Primarilor în data de 9 decembrie. „Obiectivul nostru comun, și al meu, ca președinte, și al vostru, în calitate de conducători locali, este să creăm comunități puternice, unite, să ridicăm condițiile de trai acasă și să transformăm toată Moldova, sat cu sat, într-o țară europeană”, a declarat Maia Sandu în apelul ei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.