VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

În Ucraina a nins. Peste 10 milioane de oameni stau în frig și pe întuneric

În Ucraina a venit iarna iar peste 10 milioane de oameni stau fără curent, în întuneric și frig, a declarat președintele Volodimir Zelenski. Autoritățile au spus că lucrează intens la restabilirea aprovizionării cu energie în toată țara, după ce rușii au bombardat masiv infrastructura civilă, în ceea ce Kievul spune că au fost cel mai violente atacuri cu rachete ale Rusiei de la începerea războiului în februarie.

Volodimir Zelenski a spus că Ucraina se confruntă în continuare cu întreruperi de urgenţă ale energiei electrice, după un nou val de atacuri cu rachete ruseşti, în timp ce temperaturile au scăzut spre limitele îngheţului.

„În acest moment, peste 10 milioane de ucraineni sunt lipsiţi de electricitate”, a anunţat el.

În ultimele 24 de ore rușii au lansat un nou val de rachete asupra infrastructurii energetice ucrainene iar milioane de oameni sunt acum în frig și beznă, fără soluții de încălzire, chiar dacă antiaeriana ucraineană devine din ce în ce mai eficientă.

Liderul ucrainean a cerut din nou Occidentului să apere cerul țării sale. Apărarea antiaeriană este întinsă acum la maximum sub potopul de foc al rușilor.

Totodată, Kremlinul atribuie suferința civililor din Ucraina refuzului Kievului de a negocia.

În același timp Alianța Nord-Atlantică și Polonia au ajuns la concluzia că racheta care a căzut marți în Polonia, ucigând doi oameni, a fost probabil lansată de apărarea anti-aeriană ucraineană și nu de trupele rusești.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a contestat acest punct de vedere, într-un rar dezacord public cu aliații occidentali ai Ucrainei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.