VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În septembrie, gazul livrat de Gazprom va fi mai scump decât în luna august

În septembrie, prețul de achiziție a gazelor naturale furnizate de Gazprom în Republica Moldova, ținând cont de puterea calorifică, va fi de 568,82 dolari pentru o mie de metri cubi. Precizările au fost făcute în dimineața zilei de 1 septembrie de președintele consiliului de administrație al „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Întregul volum de gaze de la furnizorul rus va fi redirecționat spre utilizare în stânga Nistrului, a precizat Vadim Ceban.

Amintim că în august, prețul de achiziție a gazelor naturale de la concernul rus a fost de 527,68 de dolari pentru mia de metri cubi. Astfel, pentru gazele livrate în luna septembrie, Moldovagaz va achita cu peste 41 de dolari mai mult față de luna precedentă.

Întregul volum de gaze al furnizorului din Rusia este livrat regiunii transnistrene, inclusiv pentru producerea energiei electrice la MGRES pentru consumatorii din dreapta Nistrului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.