VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În R. Moldova va fi creată o clinică veterinară mobilă: Ce spune ministrul Vladimir Bolea

În Republica Moldova ar putea fi creată o clinică veterinară mobilă, dotată cu echipamente moderne de diagnostic și pentru intervenții terapeutice. Inițiativa vine din partea facultății Medicină Veterinară din cadrul UTM.

Astfel, în situațiile de urgență sau în cazul în care proprietarii animalelor nu au posibilitate să meargă la un cabinet veterinar obișnuit, clinica mobilă va putea oferi asistență rapidă.

Inițiativa de a înființa o clinică veterinară mobilă are toată susținerea ministerului, iar resurse financiare ar putea fi alocate în cadrul proiectului ”Investiții în guvernanța, creșterea și reziliența agricolă” (AGGRI), ce va fi lansat săptămâna viitoare. Este important ca această clinică să atingă două obiective principale: îmbunătățirea abilităților practice ale studenților și cadrelor didactice; oferirea consultanței și serviciilor ce țin de tratamente în vederea asigurării sănătății și bunăstării animalelor”, a menționat Vladimir Bolea.

În prezent, la facultatea Medicină Veterinară este deschisă și activează cu succes clinica veterinară pentru animale de companie, în cadrul căreia studenții efectuează zilnic câte 2-3 intervenții chirurgicale, având posibilitatea să capete deprinderi practice.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.