VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În R. Moldova va apărea o nouă fabrică de covoare

La Ungheni va fi deschisă o nouă fabrică de covoare. Anunțul a fost făcut de către ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaibacare a menționat că pentru realizarea acestui proiect au fost investite peste 35 de milioane de euro.

Potrivit ministrului Economiei, fabrica de covoare urmează să fie construită de compania moldo-belgiană-olandeză „Euro Carpet”, care își extinde activitatea în Moldova. Astfel, potrivit lui, la Ungheni ar urma să fie create cel puțin 250 de locuri noi de muncă.

„Scopul nostru e să ajutăm fiecare investitor, local sau străin, să depășească orice barieră birocratică, să creeze locuri de muncă și să-și dezvolte afacerea”, a spus ministrul Economiei, Dumitru Alaiba.

În prezent, compania „Euro Carpet” exportă 85% din ceea ce produce, principalele destinații fiind UE și SUA.

La Ungheni există deja o fabrică renumită de covoare – „Covoare Ungheni”. Aceasta are o istorie de peste 40 de ani și are circa 400 de angajați.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.