VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

În premieră, o moldoveancă a obținut Grand Prix-ul de la ”Sanremo Junior”

O interpretă moldoveancă de doar 13 ani, Mădălina Lungu, a câștigat Grand Prix-ul la prestigiosul concurs din Italia ”Sanremo Junior”.  ”Câștigătoarea absolută este Mădălina Lungu. Pentru prima dată în istoria festivalului ”Delfinul de aur” merge în Moldova”, a scris pe o rețea socială chiar președintele juriului, Lorenzo Porzio.  

În etapa finală, în acompaniament de orchestră, Mădălina Lungu a interpretat piesa „După noapte vine zi”, cu care în anul 1970, Angela Similea a obținut locul al doilea la Cerbul de Aur de la Brașov.

În prezentarea făcută înainte de a ieși pe scenă, moderatorii au declarat că ”tânăra va interpreta o piesă din repertoriul națiunii sale”.

Mădălina Lungu a reușit să convingă juriul că este cea mai bună din cei 20 de concurenți ajunși în etapa finală, a precizat și profesoara ei Rodica Roșioru.

Mădălina Lungu s-a născut pe 4 decembrie 2009, în Chișinău. În 2022, ea a reprezentat R. Moldova la Festivalul „Slaveanski Bazar” din Vitebsk, Belarus, și la Festivalul „Colors of Voices” din Germania. În 2019, a obținut premiul I la Festivalul Internațional ”Singer Stage” din Malta, la Festivalul Internațional de Muzică, Teatru și Dans ”Neghinița” din România – Trofeul categoriei și la Festivalul Riga Symphony – premiul II, în 2020 – premiul I la Festivalul Internațional „Millenium” din Belarus.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.