VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În preajma Parcului „Dendrariu” a fost amenajată o parcare pentru automobile, cu cca 140 de locuri

Pe strada Ion Creangă, în preajma Parcului „Dendrariu”, a fost amenajată o parcare cu 140 de locuri. În zona parcării au fost construite zonele pietonale și trei căi de acces pentru automobile. De asemenea, a fost instalat sistemul de iluminat, aplicat pavajul și montate indicatoarele rutiere. Proiectul prevede și dotarea parcării cu sistem control acces, care urmează a fi instalat pe parcursul anului viitor.

Într-un comentariu pentru Vocea Basarabiei, șeful direcție generală transport public şi căi de comunicaţie a Primărie Chișinău, Vitalie Mihalache a declarat că deocamdată, parcarea este gratuită.

„Sistemul de control acces ne va permite gestionarea numărului de locuri libere în parcare. Însă nu este exclus ca în viitor, dacă va fi aprobat un regulament pentru parcările cu plată, va fi stabilit un tarif în acest sens”, a declarat Mihalache.

Lucrările la acest obiectiv au început în anul 2021, după construcția sistemului de apeduct și canalizare în cadrul proiectului de reparație capitală a străzii Ion Creangă și s-au desfășurat pe o suprafață totală de 4 mii m².

Inițial, terenul a fost amenajat temporar în pietriș, pentru a permite exploatarea obiectivului de către vizitatorii parcului.

În următoarea perioadă, municipalitatea susține că își propune să implementeze proiectul de amenajare a parcărilor stradale în centrul istoric al orașului Chişinăului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.