VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

 În Moldova va fi creat Registrul electronic al fermierilor

În Republica Moldova va fi creat un Sistem integrat de administrare și control destinat gestionării și monitorizării intervențiilor și a beneficiarilor de subvenții din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, precum și a mijloacelor financiare provenite din partea partenerilor de dezvoltare. Ca parte a acestuia, va fi creat și subsisitemul „Registrul Fermierilor”, transmite IPN.

Potrivit unui proiect elaborat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, „Registrul Fermierilor” va fi un sistem de identificare a aplicanților și beneficiarilor intervențiilor și măsurilor de sprijin din partea statului. Acesta va include o totalitate sistematizată de date despre fermieri, forma lor organizatorică, bunurile acestora și alte date conexe.

„Prin crearea sistemului „Registrul Fermierilor” se propune consolidarea capacității Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură de a aplica principiile bunei guvernări în domeniul subvenționării agriculturii și a mediului rural, gestionarea eficientă a resurselor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural”, se arată în proiect.

De asemenea, potrivit MAIA, sistemul este menit să crească transparența privind utilizarea resurselor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, precum și să asigure capacitatea de a oferi informații necesare în timp real prin intermediul unei platforme dedicate.

Proiectul urmează să fie examinat la ședința Guvernului din 28 august.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.