VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În luna martie, Comisia Europeană va prezenta o propunere de strategie de apărare

Comisia Europeană va prezenta o propunere de strategie industrială de apărare în trei săptămâni, a declarat sâmbătă preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi va deschide, de asemenea, un birou de inovare în domeniul apărării în Ucraina, informează Reuters, preluat de Agerpres.

„Europa trebuie să îşi intensifice baza industrială… Sunt o transatlanticistă convinsă dar, în acelaşi timp, trebuie să construim o Europă puternică şi ele merg mână în mână”, a declarat von der Leyen într-un panel la Conferinţa de securitate de la Munchen. Ea a spus că propunerea urmăreşte să mărească cheltuielile pentru apărare, să „cheltuiască mai bine” în cazul achiziţiilor comune şi a acordurilor pentru a oferi predictibilitate industriei, precum şi o mai bună interoperabilitate între forţele armate europene şi, de asemenea, să concentreze cheltuielile în Europa pentru a menţine „locuri de muncă bune” pentru contribuabilii care plătesc factura. Ea a adăugat că Ucraina trebuie să fie integrată în programele de apărare ale Europei, deoarece Rusia „depăşeşte Ucraina” la numărul de soldaţi şi recurge la „arme rapide şi murdare produse în Coreea de Nord şi Iran”. În ceea ce priveşte asistenţa financiară, von der Leyen a spus că este în interesul Statelor Unite să adopte un proiect de lege – în prezent blocat în Congres – pentru a oferi mai mult ajutor Ucrainei, deoarece măsura este simbolică pentru democraţiile care se opun autocraţilor. „Nu este vorba doar de războiul Rusiei în Ucraina şi de încercările lui Putin de a destabiliza democraţiile, ci de toţi ceilalţi adversari autocraţi pe care îi urmărim foarte îndeaproape…, dacă democraţiile sunt unite, sunt hotărâte, arată determinare”, a mai spus aceasta. Ea a mai spus că, dacă va fi realesă în funcţia de preşedintă a executivului european, va crea noul post de comisar pentru apărare. În luna februarie, UE a fost de acord să ofere Ucrainei un nou pachet de asistenţă în valoare de 50 de miliarde de euro în următorii patru ani, pe lângă cele 88 de miliarde de euro deja cheltuite de când Rusia a lansat invazia sa pe scară largă în Ucraina, în februarie 2022.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.