VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În iulie, gazul rusesc va fi cumpărat de Moldovagaz cu 550 de dolari pentru o mie de metri cubi

În această lună, întreprinderea ”Moldovagaz” va procura gaze naturale de la concernul rusesc ”Gazprom” la un preț de 550 de dolari pentru o mie de metri cubi, cu aproximativ 20 de dolari mai puțin decât în iunie. Ca și în lunile precedente, volumul de gaze va fi livrat doar în stânga Nistrului. 

Amintim, prețurile au început să scadă din această primăvară, în luna martie costul a fost de peste 1000 de dolari, iar în iunie scăzuse deja la 568 de dolari pentru o mie de metri cubi. 

Din decembrie 2022, Chişinăul cedează întregul volum de gaze naturale de la „Gazprom” malului stâng al Nistrului, inclusiv pentru producerea energiei electrice de către Centrala din Cuciurgan. În schimb, Chişinăul cumpără de la Tiraspol curent la un preţ de 69 de dolari pentru un megawatt/oră. 

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a precizat de mai multe ori că acest schimb dintre energie și gaz este favorabil pentru malul drept. Chiar dacă sunt cheltuieli suplimentare pentru gazul de pe piața europeană, se economisește pentru energia electrică, în condițiile în care curentul este cumpărat mai ieftin de la Cuciurgan.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.