VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În Estonia vor fi îndepărtate monumentele de război din epoca sovietică din locurile publice

Estonia a decis să îndepărteze monumentele militare din era sovietică din locurile publice, informează Vocea Basarabiei, cu referure la un comunicat BBC. Anunțul a fost făcut de către premierul Kaja Kallas, care a precizat că această măsură este menită să împiedice ca monumentele „să mobilizeze mai multă ostilitate în societate și să deschidă răni vechi” în urma amplei invazii a Rusiei în Ucraina.

Șefa executivului estonian a menționat că monumentele sovietice cu „valoare istorică” vor fi depozitate în muzee și nu vor fi modelate, iar decizia a fost motivată de nevoia de a învăța din lecțiile dureroase ale istoriei.

„Încercăm să păstrăm cât mai mult posibil, astfel încât generațiile viitoare să poată învăța din aceste lecții dureroase”, a conchis ea.

Estonia, alături de Letonia, Lituania și Polonia figurează printre susținătorii cei mai necondiționați ai Ucrainei în cadrul Uniunii Europene, dar de asemenea și printre cei mai mari critici ai Rusiei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.