VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În Chișinău vor fi amenajate 41 de platforme modulare pentru colectarea deșeurilor menajere

În Chișinău vor fi amenajate 41 de platforme noi modulare, pentru colectarea deșeurilor menajere, de care vor beneficia locatarii din peste 60 de blocuri de locuințe. Potrivit Primăriei Chișinău, suma investită pentru achiziționarea și instalarea platformelor este de peste 4,3 milioane de lei.

Primăria Municipiului Chișinău menționează că platformele sunt de 3 tipuri: din două containere (6 bucăți), din 3 containere (15 bucăți) și din 4 containere (20 de bucăți).

Potrivit autorităților municipale, platformele pentru gunoi vor fi confecționate din metal, iar pe partea exterioară vor fi acoperite cu panouri compozite etalbond. Pe partea de sus a carcasei va fi inscripționat „deșeuri reciclabile” și „deșeuri biodegradabile”.

Totodată, urmează a fi efectuate lucrări de nivelare și compactare a terenului și așternere a unui strat de fundație din piatră spartă. Spațiul unde urmează a fi amplasate containerele va fi pavat și va fi de tip închis.

Agentul economic care va executa lucrările a fost selectat în bază de concurs, conform prevederilor legislației în vigoare.

Platforme modulare pentru colectarea deșeurilor menajere au mai fost amenajate și pe parcursul anului 2021, fiind instalate 55 de unități pentru 58 de blocuri de locuințe, iar în anul 2020 au fost amenajate 55 de platforme modulare, pentru 62 de blocuri de locuințe. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.